Без да е пряко продължение на първия ми роман, действието в новата книга се развива в същата Вселена. Изминали са десетилетия от събитията в „Каменни трохи“. Голяма част от героите вече ги няма, други са на преклонна възраст. Новият метод за пътуване в космоса и популяризирането на Тунелите са довели до обществени промени. Създадени са нови колонии, възникват нови общности, които се стремят към независимост. Същевременно човечеството не се е отказало от търсенето на братя по разум. Изследователски експедиции кръстосват планетите от Вселенската мрежа. Успехите се редуват с неуспехи, а тайните продължават да се роят. „Миналото винаги ще намери начин да ни догони“, казва немският писател Гюнтер Грас. В книгата миналото ще догони героите с неочаквани отговори.

Благодаря на всички, които подкрепиха проекта ми в платформата „Мечта за книга“. Благодаря за доверието – да закупиш екземпляр от роман „на зелено“ е риск, който не всеки е готов да поеме. Благодаря и на приятелите си за щедростта – без даренията проектът нямаше да успее.

    „Звездата на скитниците“ вече получи своите първи срещи с читатели:

  • На 21 март 2018 г., в читалище „Николай Хайтов“ – София, се проведе премиерата на книгата.
  • На 25 април 2018 г. книгата бе представена в галерия „Тракарт“ – Пловдив.
  • На 12 май 2020 г. се състоя първото онлайн представяне по време на виртуална среща на софийския клуб по фантастика и прогностика „Иван Ефремов“.