Някъде в бъдещето човечеството е преодоляло самоубийствените си пориви и се е сдобило с технология за бързо придвижване в пространството. Благодарение на Тунелите цивилизацията се е разпростряла сред звездите, а Земята е изгубила водещата си роля. Създават се нови колонии, възникват нови общности, стремящи се към независимост, изследователски експедиции кръстосват планетите от Вселенската мрежа в търсене на разумен живот. При поредната експедиция семейство изследователи откриват на далечна планета огромни златни статуи и малка седемлъчева звезда. В последвалия инцидент пътят към планетата е прекъснат, а звездата – изгубена.

Години по-късно драматично предсказание запраща наследника на фамилията по следите на тайнствено наследство. Пътят му се преплита с историята на изгубения артефакт и го отвежда накрай света, където той трябва да направи своя избор: да плати цената за завръщането си или да остави живота на съпланетяните си в ръцете на съдбата.

Междувременно фанатичен жрец, сдобил се с древно заклинание, предизвиква апокалиптично бедствие. Злато, сеещо смърт, се разпръсва из шарената мултипланетна цивилизация. Изправени пред необичайната заплаха, звездни рейнджъри, танцуващи вещери и нинджи с параспособности повеждат борба за оцеляване. Знанията на учени и духовни водачи са подложени на изпитание.

И докато оракулът се бори със съмненията си за успеха на своя мисионер, млада езиковедка се заема с разкодиране на загадъчното послание от седемлъчевия артефакт. Тя е твърдо убедена, че надписът върху лъчите съдържа древна мъдрост, която може да се превърне в така търсеното от всички решение.

 

[fb_button]